En dag på Sollerön – Solens och vikingarnas ö, 2022


Denna aktivitet kommer ej att arrangeras under sommaren 2022.

Sommaren 2022 hälsar vi alla våra trevliga gäster välkomna till den sommaröppna turistinformationen ”InfoPoint Anna & Anders Design”! Ni hittar oss centralt i Mora i anslutning till gågatan, gå in genom den vackra portalen mellan Blomsterkullan och Morakniv Concept Store. Parkerar du mitt emot Zornmuseet finns vi i den rödmålade längan där Anna &Anders Design huserar på övervåningen och Glasskiosken är vår närmaste granne.

Här kommer vi att erbjuda lokal turistinformation, guidade vandringar och MTB-turer och sist men inte minst, lokalt värdskap! Besök oss gärna för att se vad vi har på programmet just den dagen! Behöver vi frakta oss någonstans åker vi i egna bilar, håller avstånd och följer i övrigt Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Varmt välkomna till InfoPoint  Anna & Anders Design!
Öppet sommaren 2022:
Datum för öppning kommer under våren 2022.
Måndag – fredag kl. 11.00-18.00
Lördag kl. 11.00-15.00

Mvh
DalaUpplevelser
Inger Rommedahl

Är det sant att solen alltid skiner på Sollerön och har det bott vikingar här? Vad gömmer sig i gravhögarna där ute på fälten i Bengtsarvet?
Kom och gör oss sällskap på en vandring längs Kulturstigen på Sollerön. Vi träffas på Hembygdsgården och får under några magiska timmar lära oss mera om livet på ön förr i tiden av guiden som bott på ön hela sitt liv! Och hur var det egentligen, har det verkligen funnits vikingar på Sollerön? Vi samlas i storstugan och där väntar våra guider med fika. När vi sedan vandrar ut över gravfälten får vi lära oss mera om vikingar och höra berättelser om både magiska myter och märkliga ting. Under vandringen guidas vi av öns egen berätterska och kunnig representant från Vikingagruppen. Under dagen ingår fika och avsmakning av lokala specialiteter, lagade och serverade av öns egen matmor! Vi avslutar med att titta på Vikingautställningen som innehåller intressanta och värdefulla föremål.

Datum:
Datum för 2020 kommer att publiceras under februari månad. Bokning senast två dagar innan aktivitet

Fakta:
Aktiviteten pågår 10.00-14.00
3 km enkel vandring i varierande terräng

I paketet ingår:
Vandring med guide, fika, avsmakning av lokala specialiteter samt besök med information i Vikingautställningen.

Pris:
Vuxen 450 kr, 7-15 år 175 kr, 0-6 år ingen avgift och behöver ej anmälas i förväg

Anmälan/bokning via Visit Dalarna, visitdalarna.se eller direkt till DalaUpplevelser
Information/frågor till DalaUpplevelser, Inger, 070-2507783, eller dalaupplevelser@telia.com

Varmt välkomna!

Comments are closed.