VASALOPPSRESAN 2024


Senaste uppdatering gällande Vasaloppsresan 2024.

Varmt välkomna att kontakta oss för att göra en bokning av vår populära ”Vasaloppsresa” med guide. Denna guidning går att genomföra under hela året, dock ej under Vasaloppets sommar- och vintervecka.

På återhörande!
Mvh
DalaUpplevelser
Inger Rommedahl

Ta med familj, vänner, klubbkompisar, gympagruppen, bridgegänget, ja alla som vill, på en annorlunda resa som sätter sina spår!!

Obs! Denna aktivitet förutsätter att gruppen kommer i egen buss med plats för en guide. Bussen måste vara utrustad med mikrofon för guidens arbete.

1922 arrangerades det första Vasaloppet och arrangemanget lever i högsta grad vidare. Det som startade som en liten skidtävling lockar idag närmare 100.000 deltagare under Vasaloppets vinter- och sommarveckor.
Vi på DalaUpplevelser erbjuder grupper en innehållsrik resa med guide längs det klassiska spåret från Berga By i Sälen till målet i Mora! Men som om inte det vore nog inleder vi dagen med ett besök på Sixten Jernbergs Museum i Limedsforsen.
Guide under dagen är tidigare Vasaloppsgeneralen Rolf Hammar och det han inte kan om sträckan Sälen-Mora är inte värt att kunna! Och vem vet, kanske vi också får höra historierna som inte finns att läsa i några böcker!

Information:
DalaUpplevelser och Rolf Hammar möter gruppen på Sixten Jernbergs Museum och där börjar dagen. Om ni har andra önskemål på upplägg är vi självklart öppna för ändringar. Önskar ni övernatta och få och tips på kulturella och historiska besöksmål, låt oss veta det. Vi ställer vårt breda kontaktnät till förfogande och gemensamt formar vi er vistelse i Siljansbygden enligt era önskningar och guidar er genom dagarna!

Program:
11.00                     Ankomst för er buss, Sixten Jernbergs Museum, Limedsforsen
11.00-12.00          Besök i museet, guidning av Rolf Hammar
12.00-13.00          Lunch på Restaurang Sixten Jernberg, (ingår ej i priset)
13.00-16.00          Vasaloppsresan startar, stopp på kontrollerna i Evertsberg och Eldris.
Dagen avslutas med att alla ”går i mål” under portalen med den världsberömda devisen i ”Fäders spår för framtids segrar”. Vi gör också ett besök på ”Mora Nisses Hus” som ligger i direkt anslutning till målet. Här hälsas vi välkomna av Vasaloppets Samlarklubb som visar oss en skattkista av historia och nostalgi.
Ca 16,30 Innan hemresa väntar en fika på Mora Kaffestuga,(ingår ej i priset)

Pris:
4.495 kr inkl. moms/grupp

Kontakta oss på DalaUpplevelser så berättar vi gärna mera!! Ni når oss på 070-2507783 eller dalaupplevelser@telia.com

Varmt välkomna!
Inger och Rolf

Comments are closed.